Incontrol E-Inspecties

De mobiele app voor NEN 1010 inspecties

Inspecteer en rapporteer NEN 1010 keuringen slimmer en sneller met ready-to-go inspectieformulieren.

Plan mijn afspraak

Incontrol is de meest vertrouwde app voor E-Inspecties

NEN 1010 software in Incontrol

Bij NEN 1010 inspecties ligt de focus op opleveringsinspecties. Je controleert of de nieuwe, uitgebreide of aangepaste elektrische installatie is aangelegd volgens de actuele veiligheidsrichtlijnen. Het gaat hierbij om een eenmalige inspectie. Met de NEN 1010 inspectie voldoet een installatie aan de wetgeving rondom de veilige oplevering van elektrische apparaten en installaties.

Met behulp van ons ready-to-go NEN 1010 inspectieformulier gaan jouw werkzaamheden slimmer en sneller dankzij de automatische classificaties (IB22), spanningsverlies rekentool, de geïntegreerde standaard gebrekenlijst en hulptabellen. Lever vervolgens in een handomdraai professionele rapporten.

  Professionele Rapportages

  Na afloop van de inspectie met de Incontrol E-inspecties ontvangen jij en je klant kwaliteitsrapporten in een handomdraai. Ondertekenen kan direct en het professionele rapport met jouw logo staat voor je klaar.

   Download hier een voorbeeldrapport

   NEN 1010 keuringen slimmer en snellen met deze features

   F.A.Q.

   Veelgestelde vragen

   Bij een NEN 1010 inspectie controleert de inspecteur of de nieuwe, uitgebreide of aangepaste elektrische installatie is aangelegd volgens de actuele veiligheidsrichtlijnen. Met de NEN 1010 inspectie voldoet een installatie aan de wetgeving rondom de veilige oplevering van elektrische apparaten en installaties.

   De cursus NEN 1010 kun je in een overzicht bij SBK Opleidingen vinden. Hier heb je een ruim aanbod aan verschillende NEN 1010 cursussen. Kies de NEN 1010 die past bij jouw specifieke wensen.

   Het NEN 1010 certificaat is drie jaar geldig. Na het verstrijken van deze periode bent je verplicht herhalingslessen te volgen. Als je dat niet doet dan verloopt je persoonscertificaat en mag je geen NEN 1010 inspecties uitvoeren.*

   Na het behalen van je examen ontvang je een persoonscertificaat. Zo toon je aan dat je over de competenties beschikt om werkzaamheden aan, met en nabij laagspanningsinstallaties veilig uit te voeren.

   De oorsprong van NEN 1010 komt voort uit de Europese installatievoorschriften voor laagspanning, vastgelegd in de HD 60364-reeks. Waar deze norm niet voldoende was, is gebruikgemaakt van de mondiale IEC 60364-reeks, of zijn voorschriften gebruikt die uit de Nederlandse installatiepraktijk komen.

   De nieuwe NEN1010 is duidelijker geschreven voor de installateur wanneer en hoe overspanningsbeveiliging toe te passen. De inhoud is door de herziening uitgebreider geworden in sommige delen. Zo is er ook een hoofdstuk bijgekomen van walaansluitingen voor de binnenvaart omdat hier behoefte naar was vanuit de markt. Verder is er een duidelijker onderscheid gemaakt bij het keuren van onderdelen in woningen en in gebouwen door een toename van moderne apparatuur.

    De normcommissie elektrische installaties-laagspanning ook wel NEC 64 genoemd, is verantwoordelijk voor onder andere NEN 1010 die de veiligheid van elektrische installaties betreft.

   Voor elke inspectie een digitale oplossing

   Klantervaringen met Incontrol E-Inspecties

   60+ organisaties gebruiken Incontrol om hun elektrotechnische inspecties en keuringen uit te voeren. Ontdek hoe deze organisaties slimmer en sneller werken door te digitaliseren met de inspectieformulieren en professionele rapportages.

   Start direct met Incontrol E-Inspecties

   Probeer alle inspecties nu geheel vrijblijvend voor 30 dagen.

   Plan mijn afspraak