Incontrol E-Inspecties

De mobiele app voor NEN 3140 inspecties

Inspecteer en rapporteer NEN 3140 keuringen slimmer en sneller met ready-to-go inspectieformulieren.

Incontrol is de meest vertrouwde app voor E-Inspecties

NEN 3140 software in Incontrol

NEN 3140 is de Nederlandse norm voor veilige bedrijfsvoering van werkzaamheden rondom of met elektrische objecten in het laagspanningsgebied. Volgens de Arbowet zijn werkgevers verplicht om een gezonde en veilige werkomgeving te creëren voor hun werknemers. Een inspectie aan de hand van NEN 3140 is een middel om te voldoen aan de Arbowet. 

Bij de NEN 3140 voer je periodieke inspecties uit, waarbij de bevindingen opgenomen worden in een inspectierapport. Dit rapport geeft jouw opdrachtgever inzicht in de staat en de veiligheid van zijn installaties.

Met behulp van ons ready-to-go NEN 3140 inspectieformulier gaan jouw werkzaamheden slimmer en sneller dankzij de automatische classificaties (IB22), spanningsverlies rekentool, de geïntegreerde standaard gebrekenlijst en hulptabellen. Lever vervolgens in een handomdraai professionele rapporten.

  Professionele Rapportages

  Na afloop van de inspectie met de Incontrol E-inspecties ontvangen jij en je klant kwaliteitsrapporten in een handomdraai. Ondertekenen kan direct en het professionele rapport met jouw logo staat voor je klaar.

   Download hier een voorbeeldrapport

   NEN 3140 keuringen slimmer en sneller met deze features

   F.A.Q.

   Veelgestelde vragen

   NEN 3140 is vanuit de arbowet ontstaan. De arbowet verplicht de werkgever en werknemer om een elektrisch veilige werksituatie te creëren. De NEN normen helpen om deze elektrische veiligheid te waarborgen. De NEN norm is geen wet, maar ''best practices''.

   De NEN 3140 is gebaseerd op de Europese norm NEN-EN 5110. Alle relevante eisen voor laagspanning zijn opgenomen in NEN 3140.

   De normcommissie elektrische installaties-laagspanning ook wel NEC 64 genoemd, is verantwoordelijk voor onder andere NEN 3140 die de veiligheid van elektrische installaties betreft.

   Bij het behalen van je NEN3140 examen ontvangt u het NEN 3140 certificaat. Het NEN-certificaat wordt (nog) niet geregistreerd in een landelijke register. Het NEN 3140 certificaat document wordt door werkgevers erkend.

   Na het behalen van je NEN-persoonscertificaat dien je examen binnen drie jaar opnieuw te behalen. In de tussentijd kunnen de NEN3140 richtlijnen zijn aangepast daarom is het raadzaam om u dan opnieuw in te schrijven voor de NEN 3140 training. *

   Ja, de arbowet verplicht de werkgever en werknemer een elektrisch veilige werksituatie te creëren. Op de werkvloer eisen steeds meer opdrachtgevers van ZZP’ers dat men in het bezit is van een geldig NEN3140 Certificaat. Met behulp van de richtlijn NEN 3140 wordt deze elektrische veiligheid gewaarborgd.

   Voor elke inspectie een digitale oplossing

   Klantervaringen met Incontrol E-Inspecties

   60+ organisaties gebruiken Incontrol om hun elektrotechnische inspecties en keuringen uit te voeren. Ontdek hoe deze organisaties slimmer en sneller werken door te digitaliseren met de inspectieformulieren en professionele rapportages.

   Start direct met Incontrol E-Inspecties

   Probeer alle inspecties nu geheel vrijblijvend voor 14 dagen.