Incontrol E-Inspecties

De mobiele app voor NEN 3840 inspecties

Inspecteer en rapporteer NEN 3840 keuringen slimmer en sneller met ready-to-go inspectieformulieren.

Plan mijn afspraak

Incontrol is de meest vertrouwde app voor E-Inspecties

NEN 3840 software in Incontrol

De NEN 3840 is van toepassing voor het hoogspanningsgebied. Hiermee voorkom je brand, storingen en elektrocutiegevaar. In tegenstelling tot laagspanning gaat het bij deze norm over een spanningsniveau groter dan 1000v wisselspanning of 1500V gelijkspanning. De norm geldt ook voor installaties die in praktijk worden aangeduid met middenspanning.

Met behulp van ons ready-to-go NEN 3840 inspectieformulier gaan jouw werkzaamheden slimmer en sneller dankzij hoge kwaliteit foto’s, spanningsverlies rekentool en beoordelen volgens normering. Hiermee lever je in een handomdraai professionele rapporten.

  Professionele Rapportages

  Na afloop van de inspectie met de Incontrol E-inspecties ontvangen jij en je klant kwaliteitsrapporten in een handomdraai. Ondertekenen kan direct en het professionele rapport met jouw logo staat voor je klaar.

   NEN 3840 keuringen slimmer en snellen met deze features

   F.A.Q.

   Veelgestelde vragen

   NEN 3840 helpt veiligheid te waarborgen bij elektrotechnische hoogspanning. Het ontstaan van regels in de normen is vaak naar aanleiding van een ongeval. Het zijn geen verzonnen regels, maar regels, die ontstaan zijn uit de praktijk.

   Na het behalen van je NEN-persoonscertificaat dien je examen binnen drie jaar opnieuw te behalen. In de tussentijd kunnen de NEN3840 richtlijnen zijn aangepast daarom is het raadzaam om u dan opnieuw in te schrijven voor de NEN 3840 training.

   De Europese norm NEN-EN 50110 bevat afspraken voor hoogspanningsinstallaties. Deze elektrotrechnische werkvoorschriften staan ook vermeld in de Nederlandse norm NEN 3840 en stelt specifieke eisen aan werkzaamheden aan of bij elektrische installaties met hoogspanning.

   De normcommissie Bedrijfsvoering van Elektrotechnische Installaties oftewel NEN 623 houdt de norm periodiek tegen het licht. Hierdoor ontstaan nieuwe uitgaven in de vorm van nieuwe edities met extra aanvullingen op de bestaande norm.

   Het examen van NEN 3840 bestaat een theoretische deel en een praktijk toets. Om je goed voor te bereiden op de examens bieden diverse opleiders (zoals Siemens Training, Ambitech, Menting Energietechniek) trainingen aan om de competenties van een inspecteur en/of installatieverantwoordelijke te testen.

   Voor elke inspectie een digitale oplossing

   Klantervaringen met Incontrol E-Inspecties

   60+ organisaties gebruiken Incontrol om hun elektrotechnische inspecties en keuringen uit te voeren. Ontdek hoe deze organisaties slimmer en sneller werken door te digitaliseren met de inspectieformulieren en professionele rapportages.

   Start direct met Incontrol E-Inspecties

   Probeer alle inspecties nu geheel vrijblijvend voor 30 dagen.

   Plan mijn afspraak