Lomans

Installatietechniek.

Plan mijn afspraak

Lomans Totaalinstallateur ontwerpt, bouwt, installeert en onderhoudt installaties voor alle soorten gebouwen: elektrotechnische installaties, brandmeldinstallaties, werktuigbouwkundige installaties, inbraakinstallaties en andere intelligente technieken. Onder Lomans Totaalinstallateur vallen Lomans Amersfoort B.V. en Lomans Capelle B.V.

Van papieren naar digitale inspecties

Lomans focust zich met een langetermijnvisie op kwaliteit en duurzaamheid. Al hun technische installaties worden daarom goed onderhouden. Jaarlijks betekent dat alleen al voor de afdeling BMI (brandmeldinstallaties) ruim 1700 inspecties waar per inspectie meerdere doordrukvellen voor nodig waren. Voorheen werden deze formulieren op locatie ingevuld en naar Amersfoort of Capelle gebracht om verwerkt en geanalyseerd te worden. Dat was een tijdrovend proces.

Daarnaast droeg het grote aantal papieren inspectieformulieren die er jaarlijks doorheen vlogen niet bij aan de doelstelling van Lomans om zoveel mogelijk paperless te werken. Om het gehele inspectieproces sneller, efficiënter en zonder verspilling te laten verlopen zocht Peeke Hilhorst, procesverbeteraar binnen Lomans, naar een digitale oplossing.

Bekijk hoe Lomans werkt

De aanpak

In zijn zoektocht naar het juiste kwaliteitsmanagementsysteem kwam Peeke uit bij Incontrol. Een eerste afspraak was snel gemaakt en een nuttig gesprek volgde. Lomans kon, net als ieder bedrijf, gratis gebruik maken van een proefperiode van 30 dagen. Deze beviel zo goed, dat de keuze snel gemaakt was.

“Jullie kwamen bij ons langs en dachten direct mee in oplossingen. De service, het support en de bereikbaarheid is goed. Incontrol biedt uitgebreide mogelijkheden en is zeer gebruiksvriendelijk. Toen ook nog eens bleek dat ik met Incontrol alle formulieren en gebruikers volledig zelf in beheer had, was de keuze voor Incontrol snel gemaakt.” Aldus Peeke Hilhorst.

Efficiënte digitale inspectieformulierentool

Lomans werkt nu een jaar met Incontrol. Formulieren digitaal maken en aanpassen is na wat oefenen een fluitje van een cent. Inspecties worden met Incontrol digitaal en efficiënt uitgevoerd. Digitale pdf-rapporten zijn direct na afronding van de inspectie klaar om doorgestuurd te worden en zien er professioneel uit. Data is digitaal beschikbaar, ook op kantoor, waardoor er snel actie ondernomen kan worden op eventuele calamiteiten. Ook zijn de buitendienstmedewerkers die de app gebruiken erg enthousiast.

Lomans gebouw

Certificering

De digitale veiligheidsinspecties die maandelijks met Incontrol worden uitgevoerd zijn zodanig opgesteld dat Lomans voldoet aan de eisen van het VCA certificaat. Daarnaast worden de digitale formulieren ook gebruikt voor het uniform en efficiënt vastleggen van klachten, verbeterpunten, incidenten en ongevallen. Dit is weer belangrijk voor het ISO 9001 certificaat.

Resultaten

Het is duidelijk dat Incontrol Lomans tijd en geld oplevert:

“We vinden het belangrijk om verspillingen te voorkomen waardoor onze bedrijfsprocessen zo efficiënt mogelijk verlopen. Incontrol helpt ons hierbij op verschillende manieren. Zo gebruiken wij onder andere minder papier, zijn wij geen tijd meer kwijt aan het ontcijferen van moeilijke handschriften en kunnen wij eenvoudig analyses van data maken,” aldus Peeke.

Lomans auto's

Incontrol als winnaar uit de test

Lomans koos voor Incontrol vanwege de snelheid en flexibiliteit. Zo kunnen beheerders binnen Incontrol bijna alles zelf wijzigingen – denk aan het opstellen en het wijzigen van formulieren, gebruikers toevoegen, gebruikersgroepen aanmaken en beheren, etc. Bij de meeste kwaliteitsmanagementsystemen is dit niet mogelijk. In vergelijking met iAuditor, een Australische partij, zit de tijdwinst hem in de korte lijnen en het snelle support. Ook zijn de mogelijkheden om formulieren te bouwen in Incontrol uitgebreider, waardoor het product multi-inzetbaar is binnen de organisatie. Ook dat is een grote kracht van Incontrol.

Terug naar klantverhalen

Start direct met Incontrol

Probeer alle features nu geheel vrijblijvend voor 30 dagen.

Plan mijn afspraak