Optisport

Sport & recreatie.

Optisport is marktleider op het gebied van exploitatie en beheer van publieke voorzieningen als zwembaden, ijsbanen, sporthallen, fitnesscentra, indoorspeelparadijzen en trampolineparken in Nederland en België. Het bedrijf is een belangrijke partner voor gemeenten die commercieel en maatschappelijk aantrekkelijke voorzieningen van hoog niveau willen aanbieden voor hun inwoners.

Veilige omgeving voor bezoekers

De locaties van Optisport moeten een veilige omgeving zijn voor bezoekers. Zo moeten zwemmers ervan uit kunnen gaan dat het waterkwaliteit in de zwembaden goed is, maar wordt er ook in de gaten gehouden of er veiligheidsrisico’s zijn.

Daarom zocht Optisport naar een tool voor het uitvoeren van inspecties, het bewaken van de kwaliteit en het beheren en aansturen van incidenten. Met deze tool moeten het bestuur, de kwaliteitsmanagers, de manager technische diensten en de regionale managers kunnen samenwerken.

Maak kennis met Optisport

Continu inzicht in compliance en kwaliteit

Tijdens deze zoektocht kwam Optisport uit bij Incontrol, die een flexibele en snel te implementeren oplossing bood. Op een centrale plek wordt de kwaliteit, het onderhoud en het risicobeheer van 350 locaties met Android-tablets bewaakt. Via de app van Incontrol voeren medewerkers inspecties uit over bijvoorbeeld de zwemwaterkwaliteit en speelvoorzieningen. Daarnaast is in een planning terug te vinden welke (terugkerende) taken openstaan en wanneer een inspectie uitgevoerd moet worden.

Met Incontrol beschikt Optisport over een efficiënte tool die het personeel helpt om minder tijd te besteden aan het beheer van de dagelijkse activiteiten, zodat er een focus is op de ervaring en veiligheid van de bezoekers. Zo heeft Optisport continu inzicht in de veiligheid, kwaliteit en compliance.

Een proces in vijf stappen

De wijze waarop Optisport gebruik maakt van Incontrol is terug te brengen naar vijf stappen:

  1. Het management van een accommodatie zorgt ervoor dat alle (terugkerende) kwaliteits- en onderhoudstaken worden ingevoerd in Incontrol. Dat doen ze in het eenvoudig te gebruiken webplatform van Incontrol.
  2. Het team dat verantwoordelijk is voor de dagelijkse werkzaamheden van de accommodaties opent iedere ochtend de takenlijst op de app van Incontrol. Daarna beginnen zij met het uitvoeren van de taken door de faciliteiten en objecten te controleren.
  3. Wanneer ze op locatie zijn aangekomen, scannen ze een QR-code met de camera van hun tablet. Alle informatie wordt vervolgens automatisch weergegeven (werkinstructies, logboek, checklist, etc.)
  4. Na het uitvoeren van de werkzaamheden, wordt de QR-code nogmaals gescand en zijn de medewerkers weer uitgelogd op die locatie.
  5. Wanneer uit de werkzaamheden ongewenste of gevaarlijke situaties naar voren zijn gekomen, of wanneer taken niet op tijd worden uitgevoerd, worden de juiste mensen automatisch op de hoogte gesteld via een notificatie. Alle gegevens worden geanalyseerd door de kwaliteitsbeheerder.
Terug naar klantverhalen

Start direct met Incontrol

Probeer alle features nu geheel vrijblijvend voor 14 dagen.