Oplever app

Met de app van Incontrol wordt het opleveren van huizen, appartementen en panden eenvoudiger en sneller dan ooit.

Digitaliseer opleveringen met de app van Incontrol

Het verkopen of verhuren van vastgoed is een groot administratief proces. Met de digitale Oplever app van Incontrol kan je snel en eenvoudig proces-verbaal van opleveringen, sleutelovereenkomsten en opname meterstanden verwerken in een digitaal opleverrapport.

De voordelen van een digitale oplevering

Het digitaliseren van een oplevering van panden heeft veel voordelen. Zo beschik je over nauwkeurige gegevens. Daarnaast kan je eenvoudig foto’s toevoegen in het opleverrapport. Door e-mailadressen toe te voegen kan je direct de oplevering naar iedere betrokken partij sturen.

Verzamel gegevens op locatie

Vul met de app op locatie een digitaal 'proces-verbaal van oplevering-' formulier in en neem direct de sleutelovereenkomst en de opname van meterstanden mee.

Eenvoudig opleverrapporten uitwisselen

Verstuur een opleverrapport met digitale handtekening naar de betrokken partijen. Zo is iedereen direct op de hoogte en hoef je niet te wachten tot alle informatie is verwerkt.

Bespaar tijd en versnel opleveringen

Met de app versnel je opleveringen. Omdat je alles digitaal registreert worden er een aantal stappen uit het proces gesneden. Je hoeft niet meer alles over te schrijven in Word, maar er wordt direct een proces-verbaal van oplevering gegenereerd uit de digitale formulieren.

Functies van de Incontrol Oplever app

Data verzamelen

Met de Oplever app van Incontrol verzamel je op een eenvoudige manier data en maak je automatisch een rapport.

Foto's bewerken

Maak ter verduidelijking foto's als bewijs van de meterstanden. Maak de foto met je smartphone of tablet en bewerk deze in de app.

Digitaal ondertekenen

Laat de huurder of koper een digitale handtekening zetten in het formulier. Zo beschik je direct over een ondertekent opleverrapport in pdf.

Cloud opslag

Bewaar al je opleverrapporten online als kopie. Alle verzamelde data wordt veilig opgeslagen op een ISO 27001 gecertificeerde server.

Offline werken

Heb je even geen verbinding? Geen probleem! Met de app van Incontrol kan je dan gewoon doorwerken en het opleverrapport aanvullen.

Online samenwerken

Met de app kan je altijd in contact staan met collega’s. Zo blijf je op de hoogte van elkaars werk, ook als je even niet bij elkaar bent.

Hoe maak je een digitaal opleverrapport met de Oplever app?

Met de Oplever app kan je eenvoudig een proces-verbaal van oplevering maken. In de Template Store van Incontrol staat al een voorbeeldformulier proces-verbaal van oplevering voor je klaar dat je direct kan gebruiken. Het is ook mogelijk om je eigen digitale formulier te maken met de Form Builder van Incontrol.

Vul het formulier in op je smartphone of tablet. Vul alle gegevens in die nodig zijn om het proces-verbaal van opleveringen af te krijgen. Aan het einde van het formulier noteer je het e-mailadres van de betrokken partijen en laat je iedereen een digitale handtekening neerzetten.

Na het invullen van het formulier rond je het proces-verbaal van oplevering af. Je ontvangt een volwaardig pdf-rapport dat je kan delen met iedereen die zijn handtekening heeft gezet onder het rapport.

1. Meld je gratis aan bij Incontrol

Om een proces-verbaal van oplevering te kunnen maken met de app van Incontrol, meld je je eerst aan. Dit is geheel gratis. Met je inloggegevens log je iedere keer weer in als je de app wilt gebruiken. Zo kan je altijd met je proces-verbaal van oplevering aan de slag. Oudere opleveringen worden altijd opgeslagen.

2. Voeg een proces-verbaal van oplevering toe uit de Template Store

In de Template Store van Incontrol vind je diverse kant-en-klare formulieren die je direct kan invullen. Ook voor het proces-verbaal van oplevering is een voorbeeld beschikbaar. Je kan dit formulier direct toevoegen aan je eigen omgeving of personaliseren met de Form Builder van Incontrol.

3. Incontrol koppelen

Je kan Incontrol direct koppelen aan externe software programma’s. Zo kan je data uit meterstanden of sleutelovereenkomsten direct sturen naar bijvoorbeeld Microsoft Excel.

4. Opleverrapport maken

Nadat je alle vorige stappen hebt doorlopen, kan je een digitaal opleverrapport maken. Dit doe je met je smartphone of tablet. Je kan het formulier voor een proces-verbaal van oplevering dus gewoon op locatie invullen. Heb je geen verbinding? Geen nood! Er wordt een offline kopie gemaakt, die wordt gesynchroniseerd zodra de verbinding weer terug is.

5. Gegevens invullen

Met de app van Incontrol vul je het formulier in. Geef de sleutels van het pand op, vul de meterstanden in en geef aan wat de eventuele gebreken zijn. Het is mogelijk om foto’s toe te voegen. Deze maak je met je smartphone of tablet. De afbeelding kan je bewerken, zo kan je de aandacht vestigen op speciale punten.

6. Handtekening zetten

Sluit de oplevering af met het zetten van een handtekening. In de app kan iedere betrokken partij een digitale handtekening plaatsen. Daarmee valideer je de geldigheid van het opleverrapport.

7. Opleverrapport versturen

Je kan het opleverrapport naar iedereen sturen die zijn handtekening heeft gezet. Ze kunnen bij het zetten van de handtekening een e-mailadres opgeven waar een pdf van het opleverrapport automatisch naar wordt verzonden.

Voor iedereen die actief is binnen het vastgoed zijn de digitale formulieren van Incontrol van toegevoegde waarde. Dit gaat verder dan alleen een digitaal proces-verbaal van oplevering.

Vastgoedbeheerder

Met Incontrol kan je makkelijk, snel en veilig woningen, kantoren en andere objecten opnemen. Bespaar tijd door alles digitaal te registreren in de Oplever app en onderteken een opname direct met een digitale handtekening.

(Verhuur)makelaar

Makelaars krijgen eenvoudig en snel een volwaardig digitaal rapport. Gebruik Incontrol voor bijvoorbeeld een check-in of check-out van een woning en deel het rapport direct via e-mail vanuit de Oplever app.

Gebouwbeheerder

Voer digitale inspecties uit met de mobiele Oplever app en leg vast waar verbeterpunten zijn. Maak tickets aan en deel dit direct met collega's of andere partijen.

Technische Dienst

Ontvang digitale notificaties op smartphone of tablet van problemen die opgelost moeten worden. In de Oplever app communiceer je met anderen over de status van het project.

Veelgestelde vragen rondom het proces-verbaal van oplevering

Wat is een proces-verbaal van oplevering?
Een proces-verbaal van oplevering is een schriftelijke akte. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt bij het begin of het einde van een huurovereenkomst of bij de oplevering van een nieuwbouwwoning. In het proces-verbaal van oplevering is de staat van het pand vastgelegd, zodat later discussies voorkomen kunnen worden bij het einde van het (huur)contract.

Hoe download ik de Oplever app?
De app van Incontrol vind je in de App Stores door te zoeken naar ‘Incontrol Formulieren’. De app is beschikbaar voor onder meer Android en iOS en gratis te downloaden.

Kan ik digitale opleveringen delen?
Met de Oplever app van Incontrol kan je een opleverrapport direct delen. Ook is het mogelijk om samen te werken met collega’s. Je kan dus alle gegevens meteen online delen via de smartphone of tablet. Ook als je het opleverrapport direct naar een klant wilt sturen is dat geen probleem.

Kan ik een proces-verbaal van oplevering offline invullen?
Valt je internetverbinding weg bij het invullen van je formulier? Of heb je helemaal geen online verbinding? Geen probleem! Het is namelijk ook mogelijk om de oplevering offline uit te voeren. Als je weer verbinding hebt worden de verzamelde gegevens automatisch gesynchroniseerd.

Start direct met Incontrol

Probeer alle features nu geheel vrijblijvend voor 14 dagen.