H&B Logistics digitaliseert logistieke processen met Incontrol

27 januari 2020

De logistieke dienstverlener H&B Logistics gaat interne logistieke processen digitaliseren met Incontrol.

H&B Logistics gebruikt Incontrol

De logistieke dienstverlener H&B Logistics gaat interne logistieke processen digitaliseren met Incontrol. Daarmee heeft Incontrol er weer en mooie nieuwe gebruiker bij.

H&B Logistics is een specialist in volume logistiek en transport. Het bedrijf beschikt over maar liefst 150.000 vierkante meter aan opslagruimte, waarin dagelijks complexe logistieke processen worden geregeld. Al deze processen moeten geregistreerd worden. Dat vroeg om veel administratieve handelingen.

Digitale logistieke processen

“We hadden veel papieren formulieren”, aldus Rayko van den Heuvel, Logistics Engineer bij H&B Logistics. “De medewerkers maakten gebruikt van papieren formulieren voor het registreren van diverse activiteiten. Het digitaliseren van deze papieren nam veel tijd in beslag en was foutgevoelig.”

Door dit soort formulieren nu te digitaliseren in de app, worden deze gegevens volgens Van den Heuvel veel nauwkeuriger en sneller verwerkt. “Straks vullen de medewerker op tablets een formulier in. De informatie die we nu binnen krijgen is consistent en helder. Daarnaast kunnen we extra zaken hierbij meenemen, zoals bepaalde timestamps van handelingen.”

Verhelderende trainingen

Met zijn collega Engineer Wouter Mulders heeft Rayko een aantal andere opties bekeken om deze processen te digitaliseren. Samen hebben ze bij H&B Logistics diverse andere softwareproducten getest. Uiteindelijk is gekozen voor Incontrol.

“Het platform is eenvoudig om mee te werken”, legt Van den Heuvel uit. “Met name de trainingsmiddag van Daan was erg verhelderend. Hij kwam zelf met nieuwe ideeën en inzichten, waardoor we Incontrol nu optimaal kunnen inzetten binnen de organisatie.”

Zelf aan de slag met Incontrol

Wil jij net als H&B Logistics ook logistieke werkprocessen digitaliseren? Of op zoek naar een ander oplossing voor jouw formulieren? Met Incontrol maak je eenvoudig en snel digitale formulieren. Of ga direct van start met één van de gratis templates.

Terug naar blog

Start direct met Incontrol

Probeer alle features nu geheel vrijblijvend voor 30 dagen.

Plan mijn afspraak