Nieuwe beveiligingsupdate in Incontrol

14 januari 2021

Om de veiligheid van gegevens te garanderen zijn gebruikers in Incontrol met administrator-rechten verplicht om gebruik te maken van twee-stapsverificatie. Dit betekent dat naast het invullen van gebruikersnaam en wachtwoord, zij ook een tweede code moeten invullen.

Een nieuwe manier van twee-stapsverificatie

Veiligheid

De twee-stapsverificatie hebben we ingesteld omdat Admins vaak omgaan met veel persoonsgegevens en het niet wenselijk is dat deze in de verkeerde handen vallen.

Tot nu toe moest een Admin een sms-code invullen om in te loggen op de portal. Daar hebben we nu een tweede optie naast gemaakt: het gebruik van een authenticator.

Wat is een authenticator?

Een authenticator is een app die je installeert op je mobiele telefoon. Deze app genereert een tijdelijke toegangscode, deze kreeg je voorheen via de sms.

Je kunt een authenticator downloaden in de Google Playstore voor Android of de Apple App Store voor iOS gebruikers. Er zijn verschillende authenticator-apps waaruit je kan kiezen, wij adviseren Google Authenticator of Microsoft Authenticator te gebruiken.

Hier kan je een authenticator-app downloaden voor Android:


Hier kan je een authenticator-app downloaden voor Apple:

Waarom een authenticator-app?

Een authenticator-app is vaak sneller dan een sms-code en heeft geen last van storingen in het telefoonnetwerk. Bovendien maken steeds meer diensten gebruik van een authenticator en kan je voor al deze diensten dezelfde app gebruiken.

Hoe gebruik ik de authenticator?

Hiervoor hebben wij een stappenplan gemaakt, je hebt telefoon en een computer nodig:

Download een authenticator-app op je telefoon en open de app.

  1. Ga op de computer naar deze link en log in
  2. Nu opent zich een scherm met een QR-code, pak je telefoon met de authenticator-app geopend en druk op + om een nieuw account toe te voegen
  3. Scan de QR-code
  4. Iedere keer als je inlogt op de portal open je de authenticator-app, de zes-cijferige code die de app laat zien vul je in en je kan gewoon inloggen

We hopen hiermee veiligheid een stukje gebruiksvriendelijker te maken.

Heb je nog vragen, stel ze gerust we staan voor je klaar.

Terug naar blog

Start direct met Incontrol

Probeer alle features nu geheel vrijblijvend voor 30 dagen.

Plan mijn afspraak