Snel inventariseren met de RFID scanner in Incontrol

07 februari 2019

Welke spullen heb ik eigenlijk in huis? Waar zijn mijn dure gereedschappen gebleven? Heb ik alle materialen wel meegenomen naar de locatie… Het op orde hebben van je inventarisatie kan nogal een tijdrovende klus zijn. Daarom zijn we daar bij Incontrol over gaan nadenken.

RFID scanner van Zebra

Zo kwamen we uit bij de RFID Scanner. Voor zijn afstudeeronderzoek is Gregory de afgelopen zes maanden druk bezig geweest hoe we de RFID Scanner kunnen implementeren in Incontrol. Dit leverde een mooi resultaat op en een tool waarmee we het inventarisatieproces kunnen versnellen.

Zo werkt het

Door objecten te voorzien van een RFID-tag, kan de scanner deze identificeren. Als de scanner gekoppeld is aan Incontrol, verschijnt daar een handig overzicht van de aanwezige objecten in een ruimte.

Hoe dit werkt in de praktijk? Neem nu onderhoudsmonteurs die iedere dag moeten aangeven welke gereedschappen zij meenemen voor een klus. Door deze gereedschappen te voorzien van een RFID-tag, wordt er automatisch in Incontrol een inventarisatie gemaakt van de aanwezige spullen op het moment dat deze gescand worden met de scanner. Dit wordt direct verwerkt in een digitaal rapport.

Raak nooit meer iets kwijt

Het voordeel hiervan is dat iedere onderhoudsmonteur de juiste gereedschappen meeneemt naar een klus. Daar staat ook tegenover dat iedereen weet wie als laatste gereedschappen heeft meegenomen en dat deze weer zijn teruggebracht. Na de klus kunnen de gereedschappen opnieuw worden geïnventariseerd met de scanner.

Zo raakt er nooit meer iets kwijt, en kost de inventarisatie van spullen weinig tijd.

Terug naar blog

Start direct met Incontrol

Probeer alle features nu geheel vrijblijvend voor 30 dagen.

Plan mijn afspraak