Digitale 5S audit-app

Sneller auditen met Incontrol. Digitaliseer jouw 5S audits al vanaf €14,95 per maand!

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Struikelen of vallen door niet opgeruimd materiaal, uitglijden door water of vetvlekken op de vloer? Voor vele werkplaatsen zijn dit herkenbare problemen. Met de 5S audit van Incontrol start je gelijk met verbeteren van je werkplek. 5S audits streven naar een opgeruimde, georganiseerde en overzichtelijke werkplaats.

Vergroot de veiligheid van werkplekken, spoor problemen sneller op en inventariseer sneller of er materiaal verdwenen is.

Lean manufacturing met 5S audits

  • Lean manufacturing met 5S audits
  • Direct aan de slag met de gratis 5S template
  • Voer online of offline op smartphone en tablet jouw 5S audit uit
  • Los aandachtspunten uit de audit direct op met cases
  • Veiliger, efficiënter en hogere kwaliteit

Waar staat 5S voor?

De 5S audit is bedacht voor de fabrieken van Toyota Motor Company in Japan. 5S is een onderdeel van lean en verwijst naar de Japanse woorden: Seiri (scheiden), Seiton (schikken), Seiso (schoonmaken), Seiketsu (standaardiseren) en Shitsuke (standhouden). De methode streeft naar een opgeruimde, georganiseerde en overzichtelijke werkplaats.

Door de populariteit voor de 5S audit zijn er inmiddels vele variaties op de originele 5S audit, zoals de 6S audit: waarbij naast de standaard 5S ook nog een security wordt toegevoegd. [In de Template Store staat een gratis te gebruiken 5S audit formulier klaar, die desgewenst aangepast en aangevuld kan worden.

Download het voorbeeld document

1. Scheiden

Maak onderscheid tussen noodzakelijke en overbodige dingen.

2. Schikken

Al het gereedschap heeft een vaste plek.

3. Schoonmaken

Preventief en correctief opruimen en schoonhouden van werkplekken.

4. Standaardiseren

Geef duurzaamheid aan je eerste drie S’en.

5. Standhouden

Zorg voor behoud en continuïteit.

6S audits uitvoeren

Onze templates zijn zo gebouwd dat deze gemakkelijk uitgebreid kunnen worden naar jouw wensen.

Lean met 5S audits

Lean is een bedrijfsstrategie om verspilling tegen te gaan en onderdelen zonder toegevoegde waarde te schrappen. Het tegengaan van verspillingen moet een flow creëren en voldoen aan de verwachtingen van de klant. Lean vergaarde zijn bekendheid in de fabrieken van Toyota. Toch is het inmiddels niet meer alleen geschikt voor fabrieksprocessen. De methode krijgt steeds meer voet aan de grond in de verschillende dienstverlenende sectoren zoals de zorg. Meer weten? Lees dan ons artikel over Lean.

In de gratis template in Incontrol zie je welke score er is behaald bij iedere S. Zo wordt inzichtelijk welke onderdelen voor verbetering vatbaar zijn. Door de audits met regelmaat uit te voeren en aandachtspunten aan te pakken, wordt de veiligheid van de werkplek gegarandeerd en de kwaliteiten van producten of diensten gewaarborgd.

Nieuws

Van Mossel Automotive Groep digitaliseert 5S audits met Incontrol

Het mobiliteitsbedrijf Van Mossel Automotive Groep digitaliseert veiligheidsinspecties met Incontrol. Onder meer 5S audits worden verwerkt met de app van Incontrol. Dankzij de digitalisatie werken de medewerkers van Van Mossel Automotive Groep in een veiligere werkomgeving.

Lees verder...

De voordelen van een digitale 5S audit

De 5S audit is dé manier om een verbeterslag te maken binnen jouw organisatie. De digitale methode is de laatste jaren populair geworden en al bij veel bedrijven en organisaties ingevoerd.

Lees verder...

Terug naar audits & inspecties

Start direct met Incontrol

Probeer alle features nu geheel vrijblijvend voor 14 dagen.