Incontrol E-Inspecties

E-Inspecties naar een hoger niveau

Inspecteer en rapporteer slimmer en sneller met de digitale oplossing van Incontrol E-Inspecties.

Incontrol is de meest vertrouwde app voor E-Inspecties

Ready-to-go E-Inspecties

Slimmer en sneller je inspecties uitvoeren doe je met de E-Inspecties van Incontrol. Per normering (Scope 8, Scope 9, Scope 10, Scope 12, NEN 1010, NEN 3140 & NEN 3840) staat een ready-to-go inspectieformulier klaar, waar je direct mee kunt starten.

  • Offerte, inspectieplan, inspectie, herinspectie, klantmeldingen
  • Automatische classificaties
  • Standaard gebrekenlijst
  • Inspectiehulptabellen

Inspecteer volgens normeringen

De digitale oplossing van Incontrol voldoet aan de (SCIOS) Scope- en NEN-normeringen. Indien er wijzigingen vanuit SCIOS of NEN komen, dan worden de E-Inspecties geüpdatet zodat ze actueel blijven.

  • Voldoet aan (SCIOS) Scope- en NEN-normeringen
  • Succesvolle audits door Kiwa en Bureau Veritas
  • 150+ inspecteurs gebruiken Incontrol E-Inspecties
  • Periodieke updates van inspectieformulieren

Kwaliteitsrapporten met jouw logo

Na afloop van het inspectieproces is het rapport direct digitaal te ondertekenen. Met één druk op de knop ontvangen jij en de klant het professionele rapport per e-mail met jouw logo en huisstijlkleur.

Bekijk alle voorbeeldrapporten

Voor elke inspectie een digitale oplossing

F.A.Q.

Veelgestelde vragen

Er zijn in Nederland drie certificerings-instellingen die geaccrediteerd zijn om een certificaat af te mogen geven. Accreditatie is een garantie dat een product of dienst voldoet aan bepaalde eisen. Voor het aanvragen van een Scope-certificeringen kun je terecht bij Bureau Veritas, DEKRA of Kiwa.

IB22 is ontwikkeld voor gebruik bij inspecties van elektrisch materieel, waaronder Scope 8, Scope 10, Scope 12, NEN 1010 en NEN 3140. Door het gebruik van de vier kleuren rood, oranje, geel en blauw wordt aangegeven wat het huidige urgentieniveau is van het materiaal. Hierbij is rood een zeer ernstige constatering waarbij gevaar op letsel en/of brand voortdurend aanwezig is en blauw staat voor minimaal gevaar.

Bij een SCIOS Scope inspectie constateert de inspecteur gebreken. Met een Incontrol E-inspecties heb je jouw eigen standaardgebrekenlijst. Zo kun je voor elke inspectie onderdelen selecteren als er een afwijking zichtbaar is. De gebrekenlijst bestaat uit onderdelen zoals installatiemateriaal, armaturen, vereffening, aardlek, metingen enz.

Bij gebruik van Incontrol E-inspectie kun je met behulp van je smartphone of tablet met een druk op de knop één of meerdere foto's toe per onderdeel. Vervolgens kun je markeren waar het probleem zit in de foto. Deze worden vervolgens zonder extra handelingen in je rapport geplaatst.

De normering wordt eens per 4/5 jaar aangepast. Is gebaseerd om de NEN-normering. Echter past Incontrol de templates per jaar 2/3 keer aan. Dit zijn optimalisaties en lay-out technische verbeteringen om het nog gebruiksvriendelijker te maken.

Als je in een SCIOS certificatie-traject zit en aan bepaalde voorwaarden voldoet waaronder vakmanschaps-eisen aan het uitvoerend personeel dan ben je een Aspirant certificaathouder.

Ja, als aspirant doorloop je het certificatietraject bij een Certificatie-instelling. De bedrijven die aan een aantal voorwaarden voldoen, zijn ook gerechtigd SCIOS-inspecties en onderhoud uit te voeren.

In het SCIOS portaal vul je een locatie in. Vervolgens voeg je één of meerdere identificatiecodes toe. Het portaal biedt de mogelijkheid om meerdere inspecties toe te voegen aan een locatie. Aan een inspectie voeg je het stelsel (TT of TN – hoe is het gesteld met de stroomsterkte, nul, aarde en fase). Daarna kun je met of zonder constateringen de inspectie afmelden. Na het afmelden komt er een verklaring van inspectie, met of zonder constateringen.

Klantervaringen met Incontrol E-Inspecties

60+ organisaties gebruiken Incontrol om hun elektrotechnische inspecties en keuringen uit te voeren. Ontdek hoe deze organisaties slimmer en sneller werken door te digitaliseren met de inspectieformulieren en professionele rapportages.

Start direct met Incontrol E-Inspecties

Probeer alle inspecties nu geheel vrijblijvend voor 14 dagen.