Formulieren app

Maak zelf digitale formulieren en vul ze in met de apps van Incontrol.

Logo Eneco
Logo Schindler
Logo Optisport
Logo Zon Advies Nederland

Digitale formulieren invullen met de Formulieren app

Met de mobiele app van Incontrol kan je eenvoudig data verzamelen op een smartphone of tablet. Wil je zelf een invulformulier maken? Met de Form Builder maak je zelf digitale formulieren waarmee je ieder werkproces digitaliseert.

Zo wordt Incontrol een Inspectie app, Werkbon app of Audit app die aansluit bij de werkprocessen die jij wilt digitaliseren.

Download gratis de digitale Formulieren app in de App Store van Apple, Google Play Store of Microsoft Store. Daarmee is Incontrol beschikbaar voor ieder denkbaar device.

Maak kennis met App voor Android en iOS.

Verzamel data

Verzamel data en maak automatisch een verslag, rapport of document in pdf of Excel.

Bewerk foto’s

Maak foto’s met je smartphone of tablet. Bewerk de foto's in de app.

Digitaal ondertekenen

Onderteken pdf- en Word-bestanden of andere documenten met een digitale handtekening.

Cloud opslag

Alle verzamelde data wordt veilig opgeslagen op een ISO 27001 gecertificeerde server.

Offline werken

Vul je digitale formulieren in zonder internetverbinding.

Online samenwerken

Het nieuwe werken met apps. Sta altijd in contact met collega’s.

Werk offline met de Formulieren app van Incontrol

De digitale formulieren van Incontrol zijn offline beschikbaar. De formulieren worden lokaal opgeslagen in de mobiele app. Bij het synchroniseren wordt de meest actuele data naar de cloudopslag gestuurd. Zo kan je altijd en overal data verzamelen met de apps van Incontrol.

Ontdek de mogelijkheden van de Form Builder

Hoe maak je een digitaal formulier?

Met de Formulieren app van Incontrol kan je direct starten met een van de voorbeeldformulieren uit de Template Store. Je kan ook je eigen digitale formulier aanmaken aan de hand van de Form Builder.


In de digitale Formulieren app van Incontrol kan je een formulier selecteren. Je krijgt dan een formulier in de mobiele app die je kan invullen. Denk aan het registreren van uren, datum en tijd, digitale handtekeningen en vrije invulvelden.

Na het invullen rond je een formulier af in de app met een digitale handtekening en ontvang je een volwaardig rapport in pdf. Dit rapport kan je delen, zodat deze ook door bijvoorbeeld administratief medewerkers gebruikt kan worden, of meteen naar de klant verstuurd kan worden.

1. Meld je gratis aan bij Incontrol

Om een digitaal formulier te kunnen maken met de mobiele app van Incontrol heb je een account nodig. Registreren is geheel gratis. Met je inloggegevens log je iedere keer weer in als je de app wilt gebruiken. Zo kan je altijd met je digitale formulieren aan de slag. Oudere formulieren worden altijd opgeslagen.

2. Voeg een voorbeeldformulier toe uit de Template Store

In de Template Store van Incontrol vind je verschillende kant-en-klare voorbeeldformulieren. Vanuit de Template Store voeg je een digitaal formulier toe aan de app. Op die manier kan je direct aan de slag. Je kan elk formulier ook personaliseren met de Form Builder als je dat wilt.

3. Incontrol koppelen

Incontrol kan worden gekoppeld aan externe programma’s. De verzamelde gegevens komen dan direct in de juiste systemen te staan. Ook kan je data importeren in het Incontrol platform en inladen in de digitale formulieren.

4. Nieuw formulier starten

Na het uitvoeren van de vorige stappen, kan je beginnen met je eerste digitale formulier. Dit kan met de app van Incontrol op je smartphone of tablet. Je kan dus ook op locatie een formulier invullen. Valt de verbinding weg? Geen nood! Er wordt een offline kopie gemaakt, die wordt gesynchroniseerd zodra de verbinding weer terug is.

5. Gegevens invullen

Met de digitale Formulieren app van Incontrol leg je op een eenvoudige manier data vast. Incontrol heeft meer dan 40 verschillende soorten invoervelden beschikbaar. Denk aan het registreren van uren, datum en tijd, digitale handtekeningen en vrije invulvelden.

6. Handtekening zetten

In de mobiele app is het mogelijk om een digitale handtekening te plaatsen. Een een digitale handtekening is rechtsgeldig. De klant kan ook een digitale handtekening plaatsen.

7. Getekend digitaal formulier versturen

Stuur een getekend digitaal formulier naar andere systemen. Dat kan bijvoorbeeld met de API-koppeling. Wil je een formulier liever via de mail versturen? Dan kan dit uiteraard ook met de Incontrol digitale Formulieren app.

Veelgestelde vragen rondom digitale formulieren

Wat is een digitaal formulier?
Een digitaal formulier is een vervanger voor papieren formulieren. Het voordeel van een digitaal formulier is dat je het op een computer, smartphone of tablet kan invullen en dat de verzamelde data wordt opgeslagen in de cloud. De data uit een digitaal formulier kan je ook makkelijk delen met andere computersystemen, zo verhoog je de datakwaliteit.

Hoe download ik de digitale Formulieren app?
Je kan de digitale Formulieren app van Incontrol downloaden in de App Stores. Deze app vind je in de App Store door te zoeken op ‘Incontrol Formulieren’. De app is beschikbaar voor onder meer Android en iOS.

Kan ik een digitaal formulier delen?
Je kan met de digitale Formulieren app van Incontrol een formulier meteen delen. Ook is het mogelijk samen te werken met andere collega’s. Het is dus mogelijk alle gegevens meteen te delen; geheel online en via de smartphone. En als je een formulier of rapport meteen aan de klant wilt versturen, is dit geen probleem.

Kan ik een digitaal formulier offline invullen?
Heb je even geen verbinding met het internet? Geen paniek! Je kunt gewoon offline verder werken. Het is namelijk ook mogelijk een digitaal formulier offline in te vullen, dankzij de automatische synchronisatiefunctie van Incontrol.

Start direct met Incontrol

Probeer alle features nu geheel vrijblijvend voor 14 dagen.