Audit app

Voer een audit uit met de gratis Audit app van Incontrol. Maak digitale rapportages met de digitale invulformulieren van Incontrol.

Digitale audits met de Incontrol Audit app

Met de gratis app van Incontrol voer je een digitale audit uit op een smartphone of tablet. Maak zelf digitale formulieren met de Form Builder. Dankzij ticketmanagement kan je gebreken of andere punten verwerken in een ticket. Maak gebruik van de API-koppeling en stuur de uitkomsten of rapportage van de audit naar bestaande software binnen de organisatie.

De meest complete Audit app

Digitaal ondertekenen

Onderteken een audit met een digitale handtekening

Verzamel data

Voer audits uit met de gratis Audit app voor iOS en Android

Foto's bewerken

Maak foto’s met je smartphone of tablet. Bewerk de foto's met de app.

Veilige cloud opslag

Alle verzamelde data wordt veilig opgeslagen op een ISO 27001 gecertificeerde server.

Offline werken

Ook zonder internetverbinding kan je doorwerken en auditformulieren invullen.

Online samenwerken

Digitaliseer met de mobiele app van Incontrol en sta altijd in contact met collega’s.

Digitale Audit app voor iedere auditor

Met de digitale Formulieren app van Incontrol kan je iedere denkbare audit digitaliseren. Gebruik hiervoor de Form Builder. Of start een digitale audit met een kant-en-klaar audit formulier uit de Template Store. Op dit moment hebben we de volgende auditformulieren voor je klaar staan:

  • 5S audit
  • 6S audit
  • ISO 14001
  • NEN 15224
  • ISO 9001

Hoe maak je een digitaal audit rapport?

Met de digitale formulieren van Incontrol kan je direct starten met een voorbeeldformulier uit de Template Store. Je kan ook je eigen digitale formulier maken met de uitgebreide Form Builder.


In de Formulieren app van Incontrol kan je een digitaal formulier selecteren. Je krijgt dan een formulier in de mobiele app die je kan invullen. Hier zijn meer dan 40 verschillende soorten invulvelden beschikbaar. Denk aan het registreren van uren, datum en tijd, digitale handtekeningen en vrije invulvelden.

Na het invullen rond je een formulier af in de app met een digitale handtekening en ontvang je een volwaardige pdf-rapportage. Dit rapport kan je delen, zodat deze ook door bijvoorbeeld administratief medewerkers gebruikt kan worden, of meteen aan de klant verstuurd kan worden.

1. Meld je gratis aan bij Incontrol

Om direct te starten met digitale audits met de mobiele app van Incontrol, meld je je eerst aan. Dit is geheel gratis. Met je inloggegevens log je iedere keer weer in als je de app wilt gebruiken. Zo kan je altijd met je digitale formulieren aan de slag. Oudere formulieren worden altijd nog opgeslagen.

2. Voeg een digitaal audit formulier toe uit de Template Store

In de Template Store van Incontrol vind je verschillende kant-en-klare voorbeeldformulieren voor het uitvoeren van digitale audits. Vanuit de Template Store voeg je een audit formulier direct toe aan de app. Op die manier kan je direct aan de slag. Je kan elk formulier ook personaliseren met de Form Builder als je dat wilt.

3. Incontrol koppelen

Incontrol kan direct worden gekoppeld aan externe programma’s. De gegevens komen dan direct in de juiste systemen te staan. Ook kan je data importeren in het Incontrol platform en inladen in de digitale formulieren.

4. Nieuwe digitale audit rapportage maken

Na het uitvoeren van de vorige stappen, kan je beginnen met je eerste digitale audit. Dit kan nu via de app van Incontrol op de smartphone of tablet. Je kan dus ook op locatie een audit formulier invullen. Valt de verbinding weg? Geen nood! Er wordt een offline kopie gemaakt, die wordt gesynchroniseerd zodra de verbinding weer terug is.

5. Gegevens invullen

Met de app van Incontrol leg je op een eenvoudige manier data vast. Incontrol heeft meer dan 40 verschillende soorten invulvelden beschikbaar. Denk aan het registreren van uren, datum en tijd, digitale handtekeningen en vrije invulvelden.

6. Handtekening zetten

Sluit een digitale audit af met een handtekening. Door een audit digitaal te ondertekenen beschik je over een rechtsgeldige ondertekening van een document. Daarmee valideer je de geldigheid van de uitgevoerde audit. Een audit rapportage kan door meerdere mensen digitaal worden ondertekend waarmee iedereen instemt met de geregistreerde data.

7. Getekend audit formulier versturen

Stuur een digitaal getekende audit naar andere systemen. Dat kan bijvoorbeeld met de API-koppeling. Wil je een formulier liever via e-mail versturen dan kan dit uiteraard ook direct vanuit de digitale Audit app van Incontrol.

Incontrol is meer dan een Audit app

Naast digitale audits digitaliseer je met Incontrol ook inspecties, checklists, declaraties, urenregistratie en logboekregistraties

  • Dataregistratie op je mobiel
  • Altijd en overal jouw actuele data beschikbaar
  • Data export naar Word, Excel of pdf
  • Koppel de Incontrol digitale formulieren aan andere systemen via de API-koppeling

Veelgestelde vragen rondom digitale formulieren voor audits

Wat is een digitaal audit formulier?

Een digitaal audit formulier is een vervanger voor een “normaal” formulier waarin je auditwaarden registreert. Het voordeel van een digitaal audit formulier is dat je het kan invullen op je smartphone of tablet, dat je het niet kwijt kan raken en dat je het makkelijk kan delen met anderen. De data uit een digitaal formulier kan je ook makkelijk delen met andere computersystemen, hierdoor hoef je geen informatie over te schrijven of typen en verhoog je de datakwaliteit.

Hoe download ik de digitale Audit app?

Je kan de digitale Audit app van Incontrol downloaden in de verschillende App Stores. De app vind je in de App Store door te zoeken op ‘Incontrol Formulieren’. De app is beschikbaar voor onder meer Android en iOS

Kan ik een digitaal audit rapport delen?

Je kan met de digitale Formulieren app van Incontrol al jouw digitale audit rapportages meteen delen. Ook is het mogelijk samen te werken met andere collega’s. Het is dus mogelijk alle gegevens meteen te delen: geheel online en via de smartphone. En als je een formulier of audit rapport meteen aan de klant wilt versturen, is dit geen probleem.

Kan ik een digitaal formulier offline invullen?

Heb je even geen verbinding met het internet? Geen paniek! Je kan gewoon offline verder werken. Het is namelijk ook mogelijk een digitaal formulier offline in te vullen, dankzij de automatische synchronisatiefunctie van Incontrol.

Start direct met Incontrol

Probeer alle features nu geheel vrijblijvend voor 14 dagen.