Inspectie app

Voer inspecties uit op een smartphone of tablet.

Digitaliseer inspecties met de Incontrol Inspectie app

Met de gratis mobiele app van Incontrol voer je digitale inspecties uit op je smartphone of tablet. Met de Form Builder van Incontrol kan je zelf digitale formulieren maken, of kies een voorbeeld-invulformulier uit de Template Store.

Ben je klaar met je digitale inspectie? Dan ontvang je direct een afgerond rapport in pdf, Word of Excel in je mail.

De meest complete Inspectie app

Digitaal ondertekenen

Onderteken inspectierapporten met een digitale handtekening.

Verzamel data

Voer inspecties uit met de gratis Inspectie app voor iOS en Android

Foto's bewerken

Maak foto’s met je smartphone of tablet. Bewerk de foto's met de app.

Cloud opslag

Alle verzamelde data wordt veilig opgeslagen op een ISO 27001 gecertificeerde server.

Offline werken

Ook zonder internetverbinding kan je doorwerken en inspectieformulieren invullen.

Online samenwerken

Digitaliseer met de mobiele app van Incontrol en sta altijd in contact met collega’s.

Een digitale Inspectie app voor iedere inspecteur

De digitale Formulieren app van Incontrol is geschikt voor iedere denkbare inspectie. Met de Form Builder kan je zelf je papieren formulieren digitaliseren. Of start direct met een voorbeeld-inspectieformulier uit de Template Store.

De volgende digitale formulieren hebben we voor je klaar staan:

Hoe maak je een digitaal inspectierapport?

Met de digitale formulieren van Incontrol kan je direct starten met een voorbeeldformulier uit de Template Store. Je kan ook je eigen digitale formulier maken met de uitgebreide Form Builder.

In de Formulieren app van Incontrol kan je een digitaal formulier selecteren. Je krijgt dan een formulier in de Inspectie app die je kan invullen. Hier zijn meer dan 40 verschillende soorten invulvelden beschikbaar. Denk aan het registreren van uren, datum en tijd, digitale handtekeningen en vrije invulvelden.

Na het invullen rond je een formulier af in de app met een digitale handtekening en ontvang je een volwaardige pdf-rapportage. Dit rapport kan je delen, zodat deze ook door bijvoorbeeld administratief medewerkers gebruikt kan worden, of meteen aan de klant verstuurd kan worden.

1. Meld je gratis aan bij Incontrol

Om direct te starten met digitale inspecties met de mobiele app van Incontrol, meld je je eerst aan. Dit is geheel gratis. Met je inloggegevens log je iedere keer weer in als je de app wilt gebruiken. Zo kan je altijd met je digitale formulieren aan de slag. Oudere formulieren worden altijd opgeslagen.

2. Voeg een digitaal inspectieformulier toe uit de Template Store

In de Template Store van Incontrol vind je verschillende kant-en-klare voorbeeldformulieren voor het uitvoeren van digitale inspecties. Vanuit de Template Store voeg je een inspectieformulier direct toe aan de app. Op die manier kan je direct aan de slag. Je kan elk formulier ook personaliseren met de Form Builder als je dat wilt.

3. Incontrol koppelen

Incontrol kan direct worden gekoppeld aan externe programma’s. De gegevens komen dan direct in de juiste systemen te staan. Ook kan je data importeren in het Incontrol platform en inladen in de digitale formulieren.

4. Nieuw digitaal inspectieformulier

Na het uitvoeren van de vorige stappen, kun je beginnen met je eerste digitale inspectie. Dit kan nu via de app van Incontrol op de smartphone of tablet. Je kan dus ook op locatie een inspectieformulier invullen. Valt de verbinding weg? Geen nood! Er wordt een offline kopie gemaakt, die wordt gesynchroniseerd zodra de verbinding weer terug is.

5. Gegevens invullen

Met de app van Incontrol leg je op een eenvoudige manier data vast. Incontrol heeft meer dan 40 verschillende soorten invulvelden beschikbaar. Denk aan het registreren van uren, datum en tijd, digitale handtekeningen en vrije invulvelden.

6. Handtekening zetten

Sluit een digitale inspectie af met een handtekening. Door een inspectie digitaal te ondertekenen beschik je over een rechtsgeldige ondertekening van een document. Daarmee valideer je de geldigheid van de uitgevoerde inspectie. Een inspectierapportage kan door meerdere mensen digitaal worden ondertekend waarmee iedereen instemt met de geregistreerde data.

7. Getekend inspectieformulier versturen

Stuur een digitaal getekende inspectie naar andere systemen. Dat kan bijvoorbeeld met de API-koppeling. Wil je een formulier liever via e-mail versturen dan kan dit uiteraard ook direct vanuit de digitale Inspectie app van Incontrol.

Meer dan een Inspectie app

Gebruik de digitale formulieren van Incontrol voor meer dan alleen inspecties. Digitaliseer bijvoorbeeld ook audits, checklists, declaraties, urenregistraties en logboekregistraties

  • Dataregistratie op je mobiel
  • Altijd en overal jouw actuele data beschikbaar
  • Data export naar Word, Excel of pdf
  • Koppel Incontrol digitale formulieren aan andere systemen via de API-koppeling

Veelgestelde vragen rondom de Inspectie app

Wat is een digitaal inspectieformulier?
Een digitaal inspectieformulier is een vervanger voor een “normaal” formulier waarmee je inspecties registreert. Het voordeel van een digitaal inspectieformulier is dat je het kan invullen op je smartphone of tablet, dat je het niet kwijt kan raken en dat je het makkelijk kan delen met anderen. De data uit een digitaal formulier kan je ook makkelijk delen met andere computersystemen, hierdoor hoef je geen informatie over te schrijven of typen en verhoog je de datakwaliteit.

Hoe download ik de digitale Inspectie app?
Je kan de digitale Inspectie app van Incontrol downloaden in de verschillende App Stores. Deze app vind je in de App Store door te zoeken op ‘Incontrol Formulieren’. De app is beschikbaar voor onder meer Android en iOS.

Kan ik een digitaal inspectierapport delen?
Je kan met de digitale Formulieren app van Incontrol al jouw digitale inspectierapportages meteen delen. Ook is het mogelijk samen te werken met andere collega’s. Het is dus mogelijk alle gegevens meteen te delen geheel online en via de smartphone. En als je een formulier of inspectierapport meteen aan de klant wilt versturen, is dit geen probleem.

Kan ik een digitaal formulier offline invullen?
Heb je even geen verbinding met het internet? Geen paniek! Je kunt gewoon offline verder werken. Het is namelijk ook mogelijk een digitaal formulier offline in te vullen, dankzij de automatische synchronisatiefunctie van Incontrol.

Start direct met Incontrol

Probeer alle features nu geheel vrijblijvend voor 14 dagen.