Asbest

De mobiele app voor asbestwerkzaamheden

  • Bespaar tijd, geld en verhoog de kwaliteit
  • Werkt op smartphone, tablet en in de browser
  • De meest complete oplossing voor digitale inspecties

Incontrol wordt vertrouwd door vele organisaties

Over

Van A tot Z je formulieren gedigitaliseerd

Incontrol zorgt ervoor dat alle processen rondom asbestsanering en asbestverwijdering zijn gedigitaliseerd. Vul digitaal met je smartphone of tablet asbestinventarisaties in. Ben je klaar? Dan wordt er meteen een professionele rapportage afgeleverd bij de klant. Vul naast deze werkprocessen je offerte in met behulp van Incontrol. Integreer deze met je backoffice en Incontrol zorgt ervoor dat er een factuur wordt opgemaakt. Koppel je dashboard-tool aan Incontrol. Analyseer de verzamelde gegevens om je processen te optimaliseren. Incontrol zorgt ervoor dat je medewerkers meer tijd over houden om zich bezig te houden met hun core-taken.

[object Object]

Werk snel en nauwkeurig

Met de apps van Incontrol kan je altijd en overal aan de slag. Jij en je klanten ontvangen direct een mooie afgeronde rapportage en via de API staan de gegevens direct in je backoffice.

[object Object]

Plan je buitendienst

Koppel je eigen planningssoftware aan Incontrol en plan je medewerkers in. Via de handige integratie start automatisch het juiste formulier.

[object Object]

Direct factureren

Vul je inventarisatie digitaal in en laat je klant direct ondertekenen. De gegevens staan automatisch in je backoffice. De factuur kan meteen verstuurd worden.

Voordelen

Werk efficiënter met Incontrol

Met de digitale oplossing van Incontrol zijn asbestinventarisaties en risicobeoordelingen nog nauwkeuriger uitgevoerd. Doordat je de gegevens digitaal verzamelt met behulp van je smartphone of tablet heb je automatisch de foto's al op de juiste plaats staan en bespaar je veel tijd. Direct na afloop samen met de klant het rapport controleren en ondertekenen, daarna ontvangt de klant een professionele rapportage via de mail en worden de gegevens ingeladen in een dashboard. De medewerker kan direct door naar de volgende afspraak.

Dankzij de handige integraties hoeven administratieve medewerkers geen gegevens meer over te typen naar een ander systeem en kunnen ze andere werkzaamheden oppakken. Incontrol maakt het mogelijk om meer tijd te besteden aan de werkzaamheden die ertoe doen.

[object Object]

Werk samen met collega's

Door de koppelingen van Incontrol met je andere software staan medewerkers nauw met elkaar in verbinding.

[object Object]

Veilige data opslag in de cloud

Alle verzamelde data wordt opgeslagen in de Microsoft Azure Cloud. Deze staat op een ISO 27001 gecertificeerde server.

[object Object]

Bespaar nog meer tijd

De koppelingen van Incontrol werken twee kanten op, zodat je ook eenvoudig gegevens in je formulieren kunt inladen.

Integreer

Koppel met je backoffice en bespaar tijd

Met behulp van de API is Incontrol eenvoudig te koppelen met je eigen backoffice. Haal eenvoudig klantgegevens, materialen en kosten op uit je backoffice voor in je formulieren. Na het afronden van de documenten worden deze automatisch weer in je backoffice geladen, zodat deze niet meer handmatig overgezet hoeven te worden. Je kan direct automatisch factureren. Koppel je planning aan Incontrol en de juiste formulieren worden automatisch toegewezen aan je buitendienst. Ontdek welke integraties wij hebben.

[object Object]

Automatische synchronisatie

Automatisch de juiste data beschikbaar voor het versnellen van je processen

[object Object]

Koppelingen aanleggen

Indien er nog geen bestaande koppeling is dan gaan we samen kijken naar het realiseren van een dergelijke koppeling.

[object Object]

Im- en exporteren binnen handbereik

Haal data uit je backoffice en plaats deze automatisch terug in je backoffice systeem

Start direct met Incontrol

Probeer alle features nu geheel vrijblijvend voor 30 dagen.