edilon)(sedra

Betonrenovatie.

edilon)(sedra is een leverancier van ballastvrije railbevestigingssystemen voor treinen, trams, metro’s, lightrailtransits en kranen. De railsystemen van edilon)(sedra worden wereldwijd ingezet.

Al lange tijd was edilon)(sedra op zoek naar een goed platform waarmee ze veiligheidsinstructies en kwaliteitscontroles kunnen digitaliseren. Het handmatig invoeren van formulieren leidde steevast tot problemen. Zo werden ze verkeerd ingevuld, raakten de papieren formulieren kwijt of werden zelfs helemaal niet ingevuld.

Dat moet toch anders kunnen? Dit dacht Paul Lange ook, directeur bij edilon)(sedra Contracting: “Ik probeer altijd innoverend te denken, om mijn organisatie vooruit te helpen. Papierloos werken was voor mij altijd al een doel, want ik weet dat je gek wordt van het bijhouden van administratie. Daarom zijn we op zoek gegaan naar digitale oplossingen. Zo zijn we uiteindelijk uitgekomen bij Incontrol.”

Beton inspectie

Betere bewijsvoering

Het digitaliseren van formulieren heeft edilon)(sedra veel opgeleverd. Zo is de verwerkingstijd van de formulieren versneld en worden er veel minder dubbele werkzaamheden uitgevoerd.

“Registreren is in ons werk een must”, aldus Paul Lange. “Naar de klant toe moeten we kunnen aantonen wat onze motivatie is om bepaalde acties uit te voeren. Voor we gebruik maakten van Incontrol hadden we daar nog wel eens moeite mee. Dan misten we bijvoorbeeld een foto ter bewijsvoering. Doordat deze functie is ingebouwd in de digitale formulieren van Incontrol kunnen we onze klanten nu nog beter op de hoogte stellen.

We hadden de afspraak dat we binnen 24 uur een keuringsrapport moesten indienen. Dankzij onze digitale formulieren waren wij een van de weinige partijen die het lukte om het rapport binnen één dag op te sturen.

Snelle keuringsrapporten

Maar niet alleen de bewijsvoering naar de klant toe kreeg dankzij Incontrol een impuls. edilon)(sedra kan nu ook sneller keuringsrapporten afleveren aan zijn klanten. Als voorbeeld hiervan geeft Paul Lange de werkzaamheden aan de A10, waarbij edilon)(sedra een van de betrokken partijen was.

“De werkzaamheden aan de A10 was een onderdeel van een groot project van Boskalis, waar zo’n twintig bedrijven aan meewerkten. Met edilon)(sedra Contracting deden we daar het reparatiewerk aan het beton. We hadden de afspraak dat we binnen vierentwintig uur een keuringsrapport moesten indienen. Dankzij onze digitale formulieren, waren wij een van de weinige partijen die het lukte om het rapport binnen één dag op te sturen”, aldus Lange.

Keuring in applicatie iPad

Product in ontwikkeling

Paul Lange geeft aan dat hij zich gesteund voelt door het team van Incontrol. "We zijn vier jaar geleden begonnen met het digitaliseren van onze formulieren, waarvan de laatste drie jaar met Incontrol. En dat bevalt heel goed. We hebben met edilon)(sedra een eigen branded applicatie, zodat we deze binnen de organisatie breed kunnen inzetten. In het begin was het even zoeken, maar we zijn vanuit Incontrol goed geholpen. De support die we krijgen bij bijvoorbeeld het samenstellen van formulieren is heel prettig.

Wat ik ook fijn vind, is dat het product continu in ontwikkeling is en dat er vanuit het team van Incontrol ook geluisterd wordt naar onze wensen. Er wordt meegedacht hoe we bepaalde zaken kunnen digitaliseren, en hoe we de digitalisatie binnen onze eigen organisatie beter kunnen integreren. Toen we met Incontrol begonnen wilden we graag een aantal functies die nog niet in het platform zaten. Denk bijvoorbeeld aan een locatiebepaling of met meerdere mensen een formulier kunnen invullen. Dat kan nu wel. Dit brengt niet alleen ons vooruit, maar ook Incontrol.”

Terug naar klantverhalen

Start direct met Incontrol

Probeer alle features nu geheel vrijblijvend voor 14 dagen.