Zon Advies Nederland verhoogt efficiëntie

Zonnepanelen & warmtepompen

Plan mijn afspraak

Zon Advies Nederland (ZAN) een specialist met 17.500 klanten is al bijna een decennium actief in de zonnepanelen- en warmtepompensector. Ze verkleinen hun foutmarge en verhogen hun efficientie doormiddel van de juiste tooling. Zoals je van een echte vakman kan verwachten vertelt Kasper Hissing, Directeur bij ZAN, gepassioneerd over het proces:

“Wij waren op zoek naar een oplossing om eenvoudig digitaal (on- en offline) ieder denkbaar werkproces omtrent zonnepanelen digitaliseren. Incontrol bleek hiervoor de beste oplossing te hebben”.

 Het hele proces centraal vastgelegd

“Wij gebruiken Incontrol voor het hele proces van verkoop tot oplevering én voor inspecties. In de eerste fase, de verkoop, vult onze adviseur het formulier in met alles wat hij weet over het verkochte systeem”.

Vervolgens gebruikt de schouwer tijdens het schouwproces het formulier wat de schouwer voor hem heeft ingevuld. Hierin kan hij alle data nakijken en aanvullen of wijzigen waar nodig. 

Na de schouwer gaat de werkvoorbereider aan de slag. Hij pakt het rapport van de schouwer erbij, waarna hij alle onderdelen die nodig zijn voor de installatie kan klaarzetten. Eventuele aanpassingen die last minute nog gedaan moeten worden kunnen ook nog door worden gevoerd, denk hier bijvoorbeeld aan een wijziging van de panelen. Omdat de techniek en/of leverbaarheid vaak verandert, kan het zijn dat er nog iets wijzigt op het laatste moment net voordat er geplaatst gaat worden.

Daarna gaat ZAN over tot de plaatsing van de panelen. Ook deze definitieve oplevering wordt vastgelegd in Incontrol. 

zonadvies 1

Streven naar efficiëntie & perfectie

“Uiteindelijk streven we naar efficiëntie en om een zo klein mogelijke foutmarge te hebben in het gehele proces. Incontrol helpt ons hierbij en sluit naadloos aan op onze processen. Een ander voordeel is, dat we op elk moment (in een centrale database) kunnen terugkijken wat er gebeurd/gepland is bij/voor een bepaalde klus. We hebben dus altijd overzicht en controle!”

Meer weten?

Wil je ook meer informatie over de mogelijkheden van Incontrol? Neem dan contact met ons op.

Terug naar klantverhalen

Start direct met Incontrol

Probeer alle features nu geheel vrijblijvend voor 30 dagen.

Plan mijn afspraak