Incontrol 4.17

Portal (web)

Incontrol 4.17

31 januari 2023

In november 2021 introduceerden we voor het eerst condities binnen Incontrol als béta-functionaliteit. Sindsdien hebben we veel waardevolle feedback verzameld en daar hard aan gewerkt.

Condities in je rapportages

Eén van de meest gekregen feedback, was dat gegevens op basis van een conditie niet juist weergegeven werden in de rapportages. Daarom hebben we de manier waarop jouw rapportages worden opgebouwd herschreven. Hierdoor kun je de waardes uit condities effectief inzetten in jouw rapportages. De volgende aspecten zijn hierbij verbeterd:

  • Het weergeven van autonummeringen in repeaters
  • Het verplaatsen van autonummeringen met behulp van een alias
  • Het weergeven van condities in combinatie met dynamische inhoud
  • Het weergeven van condities in combinatie met repeaters
  • Het weergeven van gekoppelde afbeeldingen in repeaters
  • Het weergeven van condities op basis van berekeningen.

Bugs

Ook in deze update hebben we verschijdene bugs opgelost rondom:

  • Het exporteren van 'te grote' waardes naar Excel
  • Het afronden van een concept met verplichte en verborgen elementen.

Wat zijn condities ook alweer?

Condities kun je instellen binnen een container element. Hierin kun je aangeven of de inhoud van deze container getoond moet worden als aan een opgegeven conditie is voldoen. Zo kun je op basis van opgegeven informatie tijdens je inspectie bepalen of content wel of niet getoond moet worden.
Laten we het uitleggen door middel van een voorbeeld.

Iedere keer als je een woning gaat inspecteren wil je bij een geselecteerde ruimte een specifieke set aan vragen tonen die horen bij deze ruimte. Dit kun je regelen door middel van een conditie te gebruiken. In je container kun je dit dan aangeven door gebruik te maken van de alias van de dropdown en aan te geven waar deze aan moet voldoen. Bijvoorbeeld: @ruimte = "Keuken". Alle rijen en elementen binnen deze container zullen nu enkel getoond worden als de ruimte Keuken is geselecteerd uit de dropdown.

Ga vandaag nog aan de slag!

Heb je nog niet geprofiteerd van de kracht van condities? Maak nu snel de stap en maak je inspecties nog efficiënter door altijd de juiste vragen op het juiste moment te tonen. Onze condities zijn de sleutel tot effectiever inspecteren. Ontdek nu hoe je in een mum van tijd de meest betrouwbare inspecties kunt uitvoeren. Bekijk ons artikel voor uitgebreide informatie en start vandaag nog met condities!

De condities zijn op dit moment nog in de béta fase. Mocht je bij het gebruiken van condities tegen problemen aanlopen dan ontvangen we hier graag een ticket van via het HelpCenter . Op deze manier help je ons bij het verbeteren van Incontrol en de condities.

Alle Portal (web) releases van Incontrol

Start direct met Incontrol

Probeer alle features nu geheel vrijblijvend voor 14 dagen.